Acasa ( download )                Comunitatea ContaFree                Programul ContaFree                Echipa - suport                FORUM DE DISCUTII                PFA                Cursuri interactive        Studii de caz

Primul program financiar - contabil, complet gratuit, proiectat exclusiv pentru contabili si firme mici !


Cuvant inainte

Ce este comunitatea ContaFree ? - este un loc unde incercam sa dam solutii practice la probleme contabile. Exista multe site-uri  unde se pot pune intrebari si primi raspunsuri teroretice la acestea. Unele dintre aceste site-uri sunt excelente, de exemplu www.legestart.rohttp://www.contacafe.ro, http://www.contabilul.ro  sau http://www.conta.ro. De multe ori insa, solutiile teoretice sunt greu de implementat practic, si datorita faptului ca diversi contabili lucreaza pe diferite programe.

De aceea pentru a putea da solutii practice am proiectat special pentru contabili, si firme relativ mici, programul financiar - contabil ContaFree, care este complet gratuit. 
De ce gratuit ? Aceasta este intrebarea care mi s-a adresat cel mai mult la inceput. Chiar cineva a sugerat ca gratuit inseamna fara valoare, desi serviciul de e-mail  pe care il folosea era mail.yahoo.com - un serviciu gratuit! Sunt sigur deasemenea ca folosea un browser gratuit si un motor de cautare gratuit ( www.google.ro ). Chiar si site-urile amintite mai sus ofera resurse gratuite - nu trebuie sa platesti pentru raspunsurile oferite la intrebarile tale. De aceea sunt tentat sa raspund, intr-o lume in care relatiile intre oameni au devenit mai valoaroase decat banii : De ce nu ?

Pentru a veni in sprijinul incepatorilor in ale contabilitatii vom organiza cursuri practice interactive. Am inceput cu cursul : CONTABILITATEA SALARIILOR - primul curs practic interactiv !  -  ( complet gratuit ), in care luna de luna vom analiza diverse cazuri de salariati pe o firma fictiva. Oricine doreste poate sa propuna prin intermediul forumului un caz spre a fi studiat, incepand de la calculul salariului pana la generarea declaratiilor.

Vom continua in ianuarie cu un curs practiv interactiv de contabilitate generala, in care vom exemplifica pe o firma fictiva, cu incepere de la 01 ianuarie 2011, introducerea actelor financiare, gestiunea stocurilor, contabilitatea productiei, reevaluarea facturilor in valuta, generarea balantei de verificare etc...

Sunt ferm convins ca apartenenta la Comunitatea ContaFree va aduce beneficii, satisfactii si oportunitati pentru fiecare dintre noi.

Va astept sa deveniti membrii ai acestei comunitati, si va doresc succes in orice intreprindeti !

Petru Cracana,
Administrator,
Comunitatea ContaFree
*
* Nu necesita inregistrare sau activare