Acasa ( download )                Comunitatea ContaFree                Programul ContaFree                Echipa - suport                FORUM DE DISCUTII 

Primul program financiar - contabil, complet gratuit, proiectat exclusiv pentru contabili si firme de contabilitate !


Monografie contabila, sau contarea automata a actelor

Programul dispune de un mecanism puternic de contare automata. Fiecare specificatie a unui act este contata utilizand acest mecanism. Sistemul contabilizeaza si eventualele diferente de valoare care apar de exemplu in cazul stornarii unei receptii la alt pret decat pretul de stoc la care se gaseste acum produsul stornat.

Se intra in lista cu definirea contarilor astfel :Actele sunt contate automat la nivel de specificatie dupa o functie ce are ca parametrii : luna, gestiunea, tipul articolului si tipul actului.
Contarile definite sau modificate intr-o luna sunt preluate automat in toate lunile urmatoare ( nu si in cele dinainte ).

Parametrii ce trebui setati sunt urmatorii :


Tipul de contare poate fi folosit pentru a creea contari diferite pentru acelasi tip de act si tip de articol : de exemplu la consumuri contam diferit consumul propriu fata de protocol.

Exista cazuri cand dorim ca o contare sa fie specifica doar unei gestiuni. De exemplu in cazul in care avem un depozit si un magazin, contarea 371 -378 si 371 - 4428 vor fi specifice doar magazinului. In acest caz se bifeaza "Doar la gestiunea" si se alege la Gestiune : "Magazin"

Gestiunea destinatie se foloseste doar daca dorim sa contam transfferurile intre gestiuni.
Putem apela acest modul si direct din act apasand butonul :

*
* Nu necesita inregistrare sau activare