Acasa ( download )                Comunitatea ContaFree                Programul ContaFree                Echipa - suport                FORUM DE DISCUTII 

Primul program financiar - contabil, complet gratuit, proiectat exclusiv pentru contabili si firme de contabilitate !

Introducerea notelor contabile manuale

Toate actele, incasarile platile, salariile, amortizarea mijloacelor fixe se realizeaza in mod automat de catre program, pe baza unei monografii contabile. Contarile specifice vin gata configurate in sistem, ele putand fi modificate si completate de catre utilizator.
Exista situatii in care trebuie introduse diverse note contabile care nu au "in spate" un act. De exemplu diverse reglari, repartizarea profitului etc... Acestea se pot introduce manual specificandu-se conturile de debit si credit, suma si diverse explicatii.

Sa presupunem ca avem de introdus urmatoarea nota contabila :
Repartizarea profitului pe 2007, cu urmatoarele inregistrari :

Introducerea si modificarea lor se face prin intermediul modulului de Contabilitate.

Asa dupa cum se observa in figura de mai jos, in program deja exista note contabile. Acestea au fost generate automat, in baza actelor introduse pana acum. Pentru a introduce o nota contabila manuala apasam butonul aratat.


Apasam OK dupa care programul intra in lista inregistrailor contabile apartinand de aceasta nota. Selectam functia ADUGA si introducem prima inregistrare contabila :


Completam campurile indicate, astfel :


In cazul in care inregistrare necesita legarea de un partener sau tert, programul va deschide automat ferestrele necesare.
Daca nota este o corectie de TVA, completam baza si jurnalul de TVA unde vrem sa apara.

Pentru a bloca lucrul pe o anumita nota trebuie putem sa o validam cu functiile aflate in dreapta listei. Daca blocam nota automata "Factura primita" atunci nu mai pot fi adaugate, modificate sau sterse  facturi primite in luna respectiva. Recomanda validarea tuturor notelor dupa ce am obtinut o balanta definitiva pentru o luna.


*
* Nu necesita inregistrare sau activare