Acasa ( download )                Comunitatea ContaFree                Programul ContaFree                Echipa - suport                FORUM DE DISCUTII 

Primul program financiar - contabil, complet gratuit, proiectat exclusiv pentru contabili si firme de contabilitate !

Introducerea deconturilor de cheltuieli

Deconturile de cheltuieli centralizeaza sumele primite de catre o persoana in scopul efectuarii diverselor plati, a sumelor efectiv platite si a sumelor restituite. Sumele pot fi si in valuta, caz in care pot aparea diferente de curs, pe care sistemul le calculeaza automat.

Adaugarea unui decont poate fi facuta atat in modulul ce gestioneaza deconturile, dar si direct in momentul acordarii unui avans spre decontare. Contul de lucru usual este 542 cu analitice functie de valuta folosita :


Imediat ce apasam butonul "Adauga" se deschide o fereastra in care trebuie sa selectam persoana de care "legam" acest decont. Daca persoana nu exista in sistem o introducem cu micul buton de "Adauga" din stanga jos a listei de selectie :


Alegem apoi persoana dorita, iar sistemul va afisa urmatoarea fereastra de introducere de date al noului decont :


Dupa ca validam datele introduse, apasand butonul Ok, putem sa introducem date despre tranzactiile efective :


Avansul de trezorerie este o plata din casa sau dintr-un cont de banca catre titularul decontului. Se vor introduce contul de trezorerie, data, explicatii si suma deoarece restul datelor sunt completate automat :


Restituirea este o incasare si reprezinta banii neutilizati

Plati efectuate cu introducerea actului ( de exemplu un bon de combustibil ) :Plati efectuate fara a fi necesara introducera platilor ( ex. plata unei facturi ) :


Dupa efectuarea platilor ramane pe decont o suma care nu mai este restituita. Decontul poate fi inchis printr-o plata in contul 461.

In final decontul va arata astfel :


*
* Nu necesita inregistrare sau activare