Acasa ( download )                Comunitatea ContaFree                Programul ContaFree                Echipa - suport                FORUM DE DISCUTII 

Primul program financiar - contabil, complet gratuit, proiectat exclusiv pentru contabili si firme de contabilitate !

Introducerea nomenclatorului de persoane ( terti, agenti, salariati etc... )

Acest nomenclator contine descrierea tuturor personelor, impreuna cu diverse date necesare atat in emiterea de documente, cat si in desfasurarea unei bune relatii cu ei. O persoana poate fi dupa caz, un tert, un agent sau un salariat. Tertii pot fi urmariti pentru fiecare cont in parte ( 542, 462, 461 ... ).
Intrarea in fereastra de editare se face apasand butonul cu acelasi nume din ecranul principal, asa cum este aratat in figura de mai jos ( sau putem folosi butonul de "Navigare rapida" ). Dupa apasare sistemul ar trebui sa deschida lista  persoanelor existente.


Pentru adaugarea unui  noi persoane apasam butonul "Adauga" ( sau tasta INSERT - de la tastatura )
Functiile de Adaugare, Modificare si Stergere pot fi apelate si din meniul din stanga ecranului. In continuare sistemul va afisa o fereastra continand macheta campurilor ce trebuie definite la  o persoana.
ATENTIE ! Nu toate campurile trebuie completate. Multe dintre campuri sunt folosite pentru situatii manageriale si pot fi completate ulterior.


Completarea campurilor ce ne intereseaza se face deplasandu-ne intre ele cu tasta TAB sau cu mouse-ul. Dupa completare apasam butonul OK ( sau tasta ENTER ). Persoana va fi salvata in lista. Daca observam o greseala la o persoana, o selectam cu mouse-ul si apasam  butonul de modificare ( sau tasta F5 de la tastatura ).
*
* Nu necesita inregistrare sau activare